Geslaagde Halloweentocht

Het Seizoenscafé organiseerde op 31 oktober een Halloweentocht door het dorp; een vertelwandeling met Don Fabulist. Op 5 verschillende plaatsen werd halt gehouden voor een verhaal. Onderweg was er ook een drankje voorzien; op het einde ook soep en boterhammen. De volgende afspraak gaat door op zaterdag 16 december; dan is er opnieuw een Kerstdrink in de pastorietuin.

Meer dan 80 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze vertelwandeling, jong en oud. Veel meer mochten het niet zijn, want de Don Fabulist vertelde met eigen stem op 5 plaatsen doorheen het dorp een verhaal.

sfeerfoto’s van Danny De Lobelle en Ulrik De Wachter

Een eerste keer werd gestopt aan de kerk; de toren was verlicht in een rode gloed. Aan bunker B36 langs de Evenraerdwegel stonden spoken de deelnemers op te wachten. Daarna ging het naar het bos rechtover de hoeve in de Hoek ter Hulst. Aan de lindeboom op de Boonakker kregen de deelnemers een warme chocolademelk (al dan niet met rum) of een jenever. Langs de Rooberg ging het terug naar beneden, met een laatste (en spectaculairste) stop aan de poel langs de Konijnenwegel. De poel baadde in rood licht. Aan de overkant lag een bootje met Pietje De Dood erop…

Terug in het IJzeren Hekken genoten de deelnemers van warme soep en veel boterhammen. Voor Landskouternaars die de wandeling niet konden of wilden maken was het gemeenschapscentrum doorlopend open. En zo was de zaal goed gevuld met blijde gezichten.

Kerstdrink op 16 december

De volgende afspraak met het Seizoenscafé is op zaterdagavond 16 december. Kom na je kerstinkopen gerust afgezakt naar de pastorietuin rond 18u. We tellen dan samen af om onze kerstboom aan te steken en drinken een glas met de buren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *