Het Seizoenscafé in 2023

Bij de start van 2024 blikken graag ’s terug op onze activiteiten van vorig jaar; een jaar waarin we ons hebben omgevormd van een feitelijke vereniging naar vzw.

Lentewandeling met Natuurpunt en Trage Wegen

Voor onze lente-editie op zondag 19 maart 2023 werkten we samen met Natuurpunt Oosterzele en Trage Wegen Oosterzele voor een gratis wandeling van 6,6 km in en rond Landskouter. We telden meer dan 120 inschrijvingen. Op drie plaatsen op het parcours werd toelichting gegeven over de staat van de natuur. Start en aankomst waren in het gemeenschapscentrum IJzeren Hekken. Daar waren pannenkoeken te verkrijgen.

Mede door een verschijning in de krant De Zondag die ochtend kregen we extra bezoekers. De opbrengst werkt geschonken aan Natuurpunt Oosterzele voor de aankoop van percelen in de Gondebeekvallei en meer bepaald voor het verwezenlijken van een verbinding tussen Landskouter en het natuurgebied.

Cauter Country

Onze zomereditie ging door op zaterdag 24 juni 2023. Nieuw dit jaar was de invulling van de namiddag met een ambachtenmarkt in de Bakkerstraat tussen de pastorietuin en de Schildershoek. In de late namiddag werden pinsa’s gebakken door Landskouternaar Piet De Kersgieter (Ovun). We hebben voor het tweede jaar een sponsorboekje uitgegeven.

De live muziek werd verzorgd door Pure4Fun, de coverband van Chris Mortier die inmiddels is omgedoopt tot ClassX. Daarna werd er gedanst in de pastorietuin met DJ Lorenzo.

In tegenstelling tot eerdere zomeredities stond Couter Country in het teken van het lokale met de ambachtenmarkt en haar lokale producten. Ook het eten en de muziek (zowel live als DJ) waren van de hand van Landskouternaars.

We telden een 400-tal bezoekers met ideale spreiding tussen de markt in de namiddag, het eten in de Bakkerstraat, de live muziek ‘s avonds en het dansen in de pastorietuin tot in de vroege uurtjes.

Etentje voor de vrijwilligers

Cauter Country zouden we niet kunnen organiseren zonder onze vrijwilligers. Daarom werd er op woensdag 27 september voor hen een etentje georganiseerd in Agathea ter bedanking voor hun inzet tijdens het zomerevenement.

Vertelwandeling bij Halloween

Voor de herfsteditie hebben we de traditionele Halloweentocht wat actiever gemaakt door Don Fabulist — een begenadigd verteller — na vier jaar opnieuw uit te nodigen.

Op dinsdag 31 oktober organiseerden we een vertelwandeling door het dorp met vijf stops en verhaaltjes. Onderweg kregen deelnemers een drankje. Bij aankomst in het IJzeren Hekken kreeg men soep en boterhammen.

Er waren meer dan 80 inschrijvingen. Enkel aan de volwassenen vroegen we een bijdrage van €10. De kinderen kregen een lampje cadeau.

Kerstdrink

Het laatste evenement wordt stilaan een traditie: een kerstdrink in de pastorietuin waarbij we de kerstboom aansteken die onze vereniging een paar jaar geleden heeft aangekocht met de opbrengst van vorige zomerevenementen.

Op zaterdag 16 december was het gezellig druk in de pastorietuin (een kleine 100 bezoekers). We boden bij aankomst een gratis glaasje aan. Er was warme chocolademelk, glühwein en er waren hotdogs voorzien voor de hongerigen. De burgemeester telde mee af tot het aansteken van de kerstboom.

Besteding

De vzw registreerde een overschot in 2023 en daarmee kon ze de volgende zaken realiseren: aankoop van een partytent en banners en steun aan Natuurpunt Oosterzele, de website van landskouter.be en het Sinterklaasfeest.

Programma 2024

Hieronder vindt u het programma van 2024. Volg zeker onze sociale mediakanalen op facebook en instagram voor de laatste details.

Wie wil meewerken als vrijwilliger op een van onze activiteiten of wie zelf iets wil organiseren onder de vleugels van ’t Seizoenscafé, neem gerust contact op via info@seizoenscafe.be of via een van de bestuursleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *