Brunchwandeling op zondag 17 maart

Onze volgende activiteiten gaan door op zondag 17 maart. ’s Ochtends gaan we wandelen, ’s middags is er brunch in ’t IJzeren Hekken en ’s namiddag helpen we de imkers van Oosterzele om vallen te maken voor de Aziatische hoornaars, die onze bijenpopulatie bedreigen.

Ochtendwandeling van 7 of 9,5 km

Zondag 17 maart kunnen we een ganse dag samen doorbrengen. Voor ’s ochtends hebben we twee wandelingen uitgestippeld. We vertrekken van het gemeenschapscentrum IJzeren Hekken op de Rooberg tussen 9u en 10u. Er is keuze tussen twee afstanden: eentje van 7 km en eentje van 9,5 km. De parcours zijn afgepijld. Deze activiteit is volledig gratis. Inschrijven hoeft niet.

Brunch in ’t IJzeren Hekken

Tussen 11u en 14u kan je gezellig brunchen in ’t IJzeren Hekken. Voor €18 per persoon krijg je een uitgebreide seizoensbrunch met bubbels; kinderen tot 12 jaar kunnen inschrijven voor €10.

Inschrijven en betalen voor de seizoensbrunch kan via deze link: https://seizoenscafe.be/brunchwandeling. In deze GoogleForms geeft je dan aan met hoeveel je inschrijft en voor welke activiteit(en).

Workshop Aziatische hoornaar

Vorige zomer waren imkers van Oosterzele te gast in ’t IJzeren Hekken om het probleem van de Aziatische hoornaars toe te lichten. Die invasieve soort bedreigt immers onze bijenpopulatie. Lees het verslag van die infosessie via deze link: https://www.landskouter.be/2023/08/strijd-tegen-de-aziatische-hoornaar/.

Dit voorjaar willen we onze Oosterzeelse imkers steunen door hen nogmaals een platform te geven om dit probleem voor u toe te lichten. Maar we willen vooral onze handen uit de mouwen steken en samen met u zo veel mogelijk vallen bouwen voor de Aziatische hoornaar. Samen met de imkers beslissen we waar die dan best geplaatst worden om onze bijen maximaal te beschermen.

Deze sessie gaat door om 14u en we vragen een minimumbijdrage van €5 per persoon om mede de kosten van de onderdelen te dekken. U kan dan zelf een val meenemen en plaatsen, mits het engagement om vangsten te rapporteren en de lokvloeistof bij te vullen. Inschrijven kan via dezelfde link https://seizoenscafe.be/brunchwandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *